Teléfonos:  647 961 946

 

 

Certascan.com

3. AL REFUGI DE CERTASCAN PELS ESTANYS CLOSELL I NAORTE

  • Desnivell: +250 m., -100 m.
  • Horari: 1.15 h.
  • Dificultat: * Sender molt fàcil i planer.
  • Época: Fins al mes de juny inclòs, poden quedar canals de neu que haurem de travessar

Encara que aquí descrivim aquest itinerari com l'aproximació al refugi, de fet en molts casos és una fita en sí mateix, ja que molts excursionistes pugen amb els taxis fins el Closell i després de veure aquests llacs i el Certascan venen a recollir-los a Canalada.
Si anem amb 4X4 podrem arribar fins l'estany de Closell i seguirem l'itinerari 3a tant a l'anada com a la tornada.
Si no portem 4X4, no arribarem al Closell, llavors es millor aparcar (si és que arribem) a la bifurcació del quilòmetre 11 o 12. Pujarem per l'itinerari 3b a l'estany de Naorte i des de Certascan baixarem per l'itinerari nº 1 fins el vehicle.
L'aigua de tons verdosos, la silueta dels pins al fons retallant-se en les crestes del Sotllo i la fàcil aproximació, han donat a l'estany de Naorte, la fama de ser el més bonic dels Pirineus. I després d'aquest llac de postal, seguirem un bonic camí penjat sobre els lloms dels Canalets, que ens ofereix una panoràmica impressionant. Es tracta d'un sender amb petites pujades i baixades, aixecat amb murs de pedra seca (sense ciment) i que ha aguantat la pressió de la neu des de principis de segle, quan els animals pujaven les càrregues per la construcció del refugi de Certascan.

Arxiu track GPS per descarregar

La descripció complerta del recorregut la teniu a la guia Certascan de Ed. Sua, escrita per Alejandro Gamarra