Teléfonos:  647 961 946

 

 

Certascan.com

ASCENSIONS DIFÍCILS

Encara ens trobem amb recorreguts accesibles a moltes persones, si bé en aquests haurem de buscar el camí i igualment, ens podem trobar amb alguna petita dificultat. És per això que si ens manca experìencia en l'alta muntanya, serà millor anar acompanyats d'algún guia o company més expert.
L'ascensió al pic Nord de Certascan, és magnífica, ja que combina la volta al llac de Certascan, amb l'ascensió per una canal de neu fins al mes de juliol. De fet, si hem fet la pujada per l'itinerari 9, al pic de Certascan, aquest recorregut és el complement ideal per baixar ràpid fins el llac.
Igualment podrem fer en un mateix dia les ascensions al Tuc del Cap de l'Estany i el pic de Senó, que malgrat no oferir dificultats, ens faràn sentir-nos en un marc més alpí, de crestes granítiques. Sens dubte, malgrat la seva alçària és l'ascensió més interesant de la zona.
Un altre recorregut que no ens podem perdre, és la travessa dels 11 llacs, de Romedo, Senó, Colatx, Guiló, etc. És un itinerari fet per gaudir de la natura en tots els seus aspectes, i en permetrà conèixer racons inolvidables.
La travessa a Noarre, també és magnífica, i passarem per llacs i cascades impresionants. Si venim uns quants dies al refugi, aquesta travessa ens pot servir de cloenda, i fer-la de baixada per tornar a casa. L'únic inconvenient és que haurem de tenir un vehicle a cada banda o pujar en taxi 4x4, ja que canviem de vall.

11. Pic de Certascan 2853 m., per la canal est, 2.50 h.
14. Pic de Senó 2556 m., pel llac Certascan, 2.25 h.
16. Tuc del Cap de l'Estany, 2604 m., per l'estany de Punturri, 2.10 h.
19. Volta al llac de Certascan, 2240 m., 2.20 h.
25. Travessa dels 11 llacs, Romedo, Guiló, Colatx, Senó, etc. 5.35 h.
28. Travessa a Noarre i Graus, 1593 m., 4.35 h


Base cartogràfica cedida per l'editorial Alpina