00.34.704.101.106

A cavall del Parc Natural de l'Alt Pirineu al Pallars Sobirà a Catalunya i del Parc naturel régional des Pyrénées Ariégeoises a França transcorre aquest trekking entre refugis de paisatges i natura meravelloses.
Boscos caducifolis i atlàntics, avetoses, pinedes, prats alpins amb multitud de llacs de gran bellesa i muntanyes salvatges, refugi d'espècies de flora singular i fauna.
On potser podem veure isards, marmotes, i el trencalós, però se'ns amagaran els gall fers i els óssos.

Però no tan sols parlem de natura, ja que aquests camins estan llaurats per l'home al llarg de l'història. Els jueus en la seva fugida de l'holocaust, els franquistes i els republicans espanyols. Una història dramàtica i humana que també en molts casos els va lliurar de la mort en una fugida a la Vida.

I és en aquest context històric que recorrerem aquesta travessa per homenatjar a totes les persones que van haver de patir les persecucions, les penúries econòmiques o qualsevol altre motiu que els va portar a travessar aquests colls del Pirineu en les Muntanyes de llibertat.

 


Entrevista 3'


Francesc Monsonís


Bárbara V. Hoeven


skpat ja

L'única finalitat d'aquesta web és la de facilitar les reserves dels refugis per on passa aquesta travessa d'alta muntanya. La realització d'aquest circuit comporta uns riscos i dificultats que cada persona ha de valorar segons la seva experiència, eximint de responsabilitat als promotors d'aquest. Els horaris, dificultats i tracks, són només una eina orientativa. Si dubteu, deixeu-vos portar per un guia de muntanya.